Kalın bir mısır unu hamuru tabakasıyla kaplanmış çıtır-çıtır, altın rengi ( kahverengi ) olana kadar yağda kızartılmış sosis veya kaşar peynir ile oluşan popüler bir Amerikan yemeği. Bir sosisli veya kaşarlı sandviç, hamura daldırılmadan önce genellikle bir çubuğa veya şişin üzerine konur. Corndog'lar genellikle yiyecek olarak fuarlarda, karnavallarda ve dekoratif etkinliklerde görülür. Pek çok insan tarafından lezzetli tatları ve hoşgörüleri nedeniyle sevilirler.

 

İşte evde Corn-Dog yapmak için basit bir tarif:

 

İçindekiler:

Sosis veya kaşar
Tahta şişler veya dondurma çubukları
1 su bardağı sarı mısır unu
1 fincan çok amaçlı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 büyük yumurta
Bitkisel yağ (kızartma için)


Talimatlar:

Derin bir tencerede  bitkisel yağı orta-yüksek ateşte yaklaşık 350°F.
Büyük bir karıştırma kabında mısır unu, un, şeker, kabartma tozu ve tuzu birleştirin. İyice karıştırın.
Ayrı bir kapta, süt ve yumurtayı iyice karışana kadar çırpın.
Süt ve yumurta karışımını kuru malzemelere dökün. Pürüzsüz bir hamur oluşana kadar karıştırın.
Tahta şişleri veya dondurma çubuklarını sosisleri, kaşarları yerleştirin ve bir ucunda tutunacak kadar boşluk bırakın.
Her bir sosisliyi hamurun içine daldırın ve eşit bir kaplama sağlamak için etrafında döndürün. Fazla hamurun damlamasına izin verin.
Dikkatlice kızgın yağa birer birer koyun ve altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Bu yaklaşık 3-5 dakika sürmelidir. Yağ sıcaklığını korumak için tencereyi aşırı doldurmaktan kaçının.
Maşa veya oluklu kaşık kullanarak, fazla yağı emmek için pişmiş Corndogları kağıt havlularla bir tabağa aktarın.
Corndog'ları ketçap, hardal veya mayonez gibi en sevdiğiniz soslarla sıcak olarak servis edin.

LEZZETLİ VE SAĞLIKLI: GLÜTENSİZ PANKO'NUN KEŞFİ