Panko ekmek kırıntıları Amerika,Avrupa,Asya mutfağından çok çeşitli yemeklerin hazırlanmasında kullanılır. Dahası, pane karışımını mükemmel hazırlama becerisini Japon şefler getirdi. Panko ekmek kırıntıları bugün dünyanın her yerinde kullanılmaktadır, çünkü kırıntılar daha bol gözenekli, çıtır ve ürüne daha çok lezzet veriyor. 

 

 

Panko ekmek kırıntıları nedir? Galeta unundan farkı : galeta unu toz haline getiriliyor, tempura krakerleri hem dokuları hem de hazırlanma biçimleri bakımından farklılık gösterir. Panko adı tam olarak Japonca bir kelime değildir. Kökleri Portekiz dilinde (Portekizce "pan" - "ekmek") yatmaktadır ve Japonlar tarafından Portekizli misyonerlerden ödünç alınmıştır. Daha sonra Avrupa tabanına "ko" eki eklendi - Japonca "kırıntı". Ve o zamandan beri panko, Japon ekmek kırıntılarının ortak adı haline geldi.

  

 

Panko ekmeği, gluten oranı yüksek buğday unundan yapılır ve kabuk oluşturmayacak şekilde pişirilir. Ayrıca, elektrik akımı ile ahşaptan yapılmış özel formlarda pişirildikten sonra ekmeğin yapısını bozmayan özel tasarım değirmenlerde kurutularak öğütülür. Sonuç olarak, karışımın parçacıkları hava ile doymuş kalır ve pişirme sırasında bu havadarlığı korur.

LEZZETLİ VE SAĞLIKLI: GLÜTENSİZ PANKO'NUN KEŞFİ