Cafe, restorant, otellerde, catering gibi yerlede Panko et, balık, tavuk ve sebzelerde kaplama malzemeleri olarak kullanılmaktadır.

Gerek dolgunluk vermesi ve aynı zamanda çıtırlık vermesi ve yağ az çekmesi gibi avantajları yönünden tercih edilmektedir. Ayrıca patates, tavuk, balık, peynir kroket yapımında ve yeni soğan halkası, patates topları, peynir topları yapımında, kalamar kaplamalarında, tüm sebzelerin kızartmadan önceki kaplamalarında geniş kullanım alanına sahiptir. Cordonbleu, nugget, şnitsel, baget gibi tavuk ürünlerinin kaplamalarının olmazsa olmazıdır. Güveç, lazanya, fırın yemeklerinde topping olarak kullanılabilir. Çorba, sos gibi ürünler için kıvam arttırıcı olarak,  Crumble veya kek tabanlarında kullanılabilir.

 

Panko Japon Ekmek Kırıntısı uzak doğu mutfak kültürü olup tüm dünyaya yayılmıştır. Kızartmalardan sonra altın rengi bir görünüm kazandırması, hoş bir çıtırlık vermesi  ürüne görsel bir zenginlik katmakta olup kazandırdığı çıtırlıkla yemek hazzını artırmakta, az yağ çekmesi nedeniyle ürünlerin lezzetini artırmakta ve ürüne hafiflik katmaktadır.

 

 

 

 

LEZZETLİ VE SAĞLIKLI: GLÜTENSİZ PANKO'NUN KEŞFİ